Algemeen

Wat kunt u van de apotheek verwachten?

De belangrijkste taak van de apotheker is u de juiste medicijnen te verstrekken en u te helpen deze zo goed mogelijk te gebruiken, zodat ze het beste resultaat bij u geven.  

 

Om daarvoor te zorgen zullen wij u duidelijke voorlichting geven over het gebruik van uw medicijn. Naast het gebruik op het etiket, krijgt u altijd een bijsluiter mee en vaak nog extra informatie die kan variŽren van een A4-tje tot een speciale patiŽntenbrochure. Daarnaast zijn onze assistentes goed opgeleid en kunnen meestal uw vragen prima beantwoorden of anders uit (laten) zoeken.

 Voordat uw medicijn wordt verstrekt is er een aantal zaken die wij altijd controleren:

       Slikt u medicijnen die elkaars werking ongunstig beÔnvloeden?

       Slikt u tegelijkertijd medicijnen die hetzelfde effect hebben?

       Heeft u een ziekte waardoor u een bepaald  medicijn beter niet kunt gebruiken?

       Heeft u de voorgeschreven dosering gebruikt?

Bij de minste twijfel overleggen wij met u of de voorschrijvend arts. Pas dan wordt uw medicijn klaargemaakt.

De meeste controles doen we met behulp van de computer. Daarom is het belangrijk, dat u uw apotheek steeds op de hoogte houdt van alle medicijnen die u gebruikt. Het beste is om altijd naar dezelfde apotheek te gaan.

 

Advies

U kunt in de apotheek terecht voor informatie over allerlei onderwerpen. Ook als u geen recept heeft. We hebben een uitgebreid assortiment folders en brochures beschikbaar over vele onderwerpen.  

Er is voor een persoonlijk gesprek ook een aparte ruimte beschikbaar.

Onze medewerkers kunnen u onder andere adviseren over het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen, bloedglucosemeters, inhaleerapparatuur en incontinentiematerialen.